Robert geeft hardlooptrainingen en zet mensen in beweging

06 31 79 42 13

info@robertrent.nl

Running tour Amersfoort

Home » Running tour Amersfoort

Running Tours Amesfoort

Running tour Amersfoort: ontdek de stad Amersfoort door er hardlopend door heen te gaan onder begeleiding van een hardlooptrainer, die je door de stad gidst. 

Ga door de leuke straatjes en langs de oude stadsmuren van Amersfoort. Door hard te lopen, heb je meteen een sportieve workout en zie je  in korte tijd de bezienswaardigheden van Amersfoort. 

Ken je het verhaal van het Mirakel van Amersfoort? Of hoe zit het met Amersfoort als Keistad? Ontdek Amersfoort rennend met Robert, als jouw hardloopgids. 

Running tour Amersfoort: wat ga je zien?

Amersfoort is een stad in het midden van het land. De Onze Lieve Vrouwentoren was letterlijk het middelpunt van Nederland, omdat dit het 0-punt was voor de landmetingen. 

In Amersfoort zijn oude stadspoorten nog intact, zoals de Koppelpoort  en de Kamperbinnenpoort. Het is mogelijk om de volledige stadsmuur langs te lopen, maar ook de nog oudere binnenmuur. Hier zijn later huizen in gekomen en zijn bekend geworden onder de naam muurhuizen. 

Maar ook kent Amersfoort veel mooie pleinen:

  • Hof, 
  • Lieve Vrouwe Kerkhof
  • Groenmarkt
  • Appelmarkt
  • Varkensmarkt
  • Vismarkt

Ook het Eemplein en “de nieuwe Stad” zijn ook interessant, al liggen ze buiten de stadsmuren.  

Hierboven zie je de Joriskerk, dit is de oude kerk van Amersfoort, in de stad zijn nog heel veel kerkjes te vinden, maar ook veel leuke oude straatjes zoals Havik, Krommestraat, Mooerstraat, ‘t Zandt, de Bloemendalsestraat, Kamp, Grote Spui en de Zuidsingel. 

Ren langs de bezienswaardigheden van Amersfoort en dan heb je verder tijd om te winkelen, museabezoek en je hebt alvast de leukste terrassen verkend .

Over Robert

Robert is hardloper en geeft hardlooptrainingen. Daarnaast heeft hij zich verdiept in de binnenstad van Amersfoort. Als afgestudeerd politicoloog heeft hij grote interesse voor geschiedenis en voor hedendaagse ontwikkelingen in de stad. Hij vindt het leuk om deze beide interesses te combineren en jou rond te leiden door zijn Amersfoort. 

Running tour Amersfoort: hardlopen en de stad ontdekken

Tijdens het hardlopen wordt verteld over de stad en ontdek je de mooie straatjes, pleintjes, de singels, grachtjes, hofjes, de bezienswaardigheden, de leukste terrassen en word je bijgepraat over de geschiedenis, het Mirakel van Amersfoort, het verhaal achter de Kei.
Afhankelijk van de afstand en snelheid kunnen we de tour aanpassen. We zullen soms even kort pauzes houden, om even te genieten van het uitzicht en voor het maken van foto’s. 

 

Running tour Amersfoort kosten

De kosten van één uur zijn bij één deelnemer 20 euro.
De kosten van één uur voor 2 t/m 5 deelnemers is 40 euro in het totaal.
De kosten voor één uur voor meer dan 5 deelnemers is 40 euro plus 5 euro per extra deelnemer (tot 15 personen)

Voor anderhalf uur betaal je anderhalf keer het uurtarief en bij twee uur betaal je twee keer het uurtarief. 

Voor speciale wensen, neem dan contact op of geef dit aan bij het aanvragen van een tour. 

Running tour Amersfoort boeken

Door op de groen button te klikken kan je een tour boeken of je kan bellen of Whatsappen met +310631794213 als je vragen hebt. 

Tips!

  • Boek voor ‘s ochtends vroeg, dan is het rustig en heeft de stad nog iets magisch! 
  • Informeer naar de Running bootcamp Amersfoort Experience
  • Vind meer routes rond Amersfoort hier!
  • Meer over het bezoeken van Amersfoort: Visit Amersfoort