Robert geeft runningtherapie en zet mensen in beweging

06 31 79 42 13

info@robertrent.nl

Over Robert Bijl

Home » Over Robert Rent » Over Robert Bijl

Robert Bijl Running Therapeut

Opleiding

☑   Running Therapie Psychosynthese Amersfoort , juni 2019

☑   Looptrainer 3 Atletiekunie, april 2018

☑  Assistent Looptrainer 2 Atletiekunie, september 2012 

Trainersactiviteiten

☑ Hardlooptrainer Hardloopvereniging Dolichos, Bussum (2013 – heden)

☑ Hardlooptrainer  We run the city, Hardlopen Amersfoort, (2019- heden)

☑ Runningtherapeut Robert Rent (2019- heden)

☑ Individuele hardlooptrainer Robert Rent (2019- heden) 

Hardlooptrainer en runningtherapeut

Ik ben Robert Bijl, 36 jaar oud en hardlooptrainer en runningtherapeut. 

Naast wedstrijdgericht hardlopen is hardlopen voor mij ook een manier om te ontspannen. Ik houd van zware baantrainingen met intervallen, maar ook van een ontspannen rondje over de Soester Duinen. Er is zoveel mogelijk met hardlopen. 

Die verschillende soorten trainingen wil ik graag overbrengen aan anderen. Iedereen heeft zijn eigen ambities of doelen met hardlopen. De een wil bijvoorbeeld de 10 kilometer onder het uur lopen en de ander wil gewoon lekker genieten van de natuur en de omgeving.  

Een van mijn mooiste ervaringen met hardlopen is het lopen in grote exotische steden zoals New Delhi, Kuala Lumpur, Singapore, Hanoi en Bangkok. Voluit gaan bij baanwedstrijden (800m of 1500m) vind ik ook mooi, zoals bij het NK Master indoor in Apeldoorn in februari 2019, waarbij ik 3e werd. Erg gelukkig word ik ook van een trailrun met mijn zusje of zwager in de Ardennen. 

Meer dan alleen hardlopen

Ik ben zelf een fanatiek sporter, maar ik breng ook graag anderen in beweging en maak ze enthousiast hiervoor. Naast hardlopen doe ik ook aan wandelen, mediteren, yoga, zwemmen en fietsen. Af toe probeer ik iets nieuws, zoals suppen, spinning en mountainbiken. 

Ik heb niet altijd hard gelopen. Als jongetje ben ik gaan voetballen en al snel werd ik de keeper. Ik heb dit tot mijn 25e gedaan. Toen ben ik gaan rennen, wat ik eerst voor mijzelf heb gedaan, maar later heb ik mij aangesloten bij hardloopvereniging Dolichos in Bussum. 

Sinds 2013 ben ik actief als looptrainer. Ik geef bij mijn hardloopvereniging training aan diverse groepen, van een Start- to-run groep, voor beginnende hardlopers en recreanten tot de meer ervaren lopers. In 2018 heb ik ook mijn diploma voor Looptrainer niveau 3 gehaald bij de Atletiekunie. 

Runningtherapie geeft mij de mogelijkheid om mensen te begeleiden bij het hardlopen, wat verder gaat dan alleen hardlopen. In mijn dagelijks leven ben ik adviseur bij een adviesbureau binnen informatiemanagement publieke organisaties. Hierbij gaat het ook over het in beweging krijgen van mensen binnen de organisatie. Mooi is het om mensen enthousiast te krijgen en te helpen om een volgende stap te kunnen zetten..