Robert geeft hardlooptrainingen en zet mensen in beweging

06 31 79 42 13

info@robertrent.nl

Over Robert Bijl

Home » Over Robert Bijl

Robert Bijl Running Therapeut

Opleiding

☑   Running Therapie Psychosynthese Amersfoort , juni 2019

☑   Looptrainer 3 Atletiekunie, april 2018

☑  Assistent Looptrainer 2 Atletiekunie, september 2012 

Trainersactiviteiten

☑ Hardlooptrainer Hardloopvereniging Dolichos, Bussum (2013 – heden)

☑ Hardlooptrainer  We run the city, Hardlopen Amersfoort, (2019- heden)

☑ Runningtherapeut Robert Rent (2019- heden)

☑ Individuele hardlooptrainer Robert Rent (2019- heden) 

Ik ben Robert Bijl, 37 jaar oud, hardloper en hardlooptrainer en woon in Amersfoort. Ik train zelf momenteel bij AV Altis en heb daarvoor heel lang bij Dolichos getraind. Ook geef ik training op verschillende plekken en aan verschillende groepen.

Baanatleet en recratief loper

Naast wedstrijdgericht hardlopen is hardlopen voor mij ook een manier om te ontspannen. Ik houd van zware baantrainingen met intervallen, maar ook van een ontspannen rondje door de Soester Duinen of landgoed Den Treek.

Er zijn zoveel verschillende trainingsmogelijkheden met hardlopen. Die verschillende soorten trainingen wil ik graag overbrengen aan anderen. Iedereen heeft zijn eigen ambities en doelen met hardlopen. De een wil bijvoorbeeld de 10 kilometer onder het uur lopen en de ander wil gewoon lekker genieten van de natuur en de omgeving.

Een van mijn mooiste ervaringen met hardlopen is het lopen in grote exotische steden zoals New Delhi, Kuala Lumpur, Singapore, Hanoi en Bangkok. Voluit gaan bij baanwedstrijden (800m of 1500m) is weer een hele andere ervaring, zoals bij het NK Master indoor in Apeldoorn in februari 2019, waarbij ik 3e werd. Erg gelukkig word ik ook weer van een trailrun met mijn zusje en zwager in de Ardennen.

Mijn mooiste wedstrijd was de Singelloop in Utrecht in 2019. Daar liep ik de 10km op de weg binnen de 35 minuten, namelijk in 0:34:55! Daar ben ik het meest trots op. Hiervoor heb ik heel lang getraind.

Sporter

Ik ben zelf een fanatiek sporter, maar ik breng ook graag anderen in beweging en maak ze enthousiast hiervoor. Naast hardlopen doe ik ook aan wandelen, mediteren, yoga, zwemmen en fietsen. Af toe probeer ik iets nieuws, zoals suppen, boulderen, spinning en mountainbiken. 

Ik heb niet altijd hardgelopen. Als klein jongetje ben ik gaan voetballen en al snel werd ik de keeper. Ik heb dit tot mijn 25e gedaan. Toen ben ik gaan rennen, wat ik eerst voor mijzelf heb gedaan, maar later heb ik mij aangesloten bij hardloopvereniging Dolichos in Bussum.

Trainer

Sinds 2013 ben ik actief als looptrainer. Ik geef bij mijn hardloopvereniging training aan diverse groepen. Van een Start-to-run groep, voor beginnende hardlopers en recreanten, tot de meer ervaren lopers. In 2018 heb ik ook mijn diploma voor Looptrainer niveau 3 gehaald bij de Atletiekunie. Runningtherapie geeft mij de mogelijkheid om mensen te begeleiden bij het hardlopen, wat verder gaat dan alleen hardlopen. Naast de training die ik geef bij Dolichos in Bussum verzorg ik via Robert Rent diverse trainingen. Soms val ik ook in als bootcamptrainer. Sinds de coronacrisis geef ik ook een online full body workout via Zoom.

Carrière

In mijn dagelijks leven ben ik actief als projectmanager/consultant voornamelijk bij publieke organisaties op het gebied van informatiemanagement, procesverbetering en organisatieontwikkeling. Hierbij gaat het ook over het in beweging krijgen van mensen binnen de organisatie. Mooi is het om mensen enthousiast te krijgen en te helpen en te verbeteren zodat ze een volgende stap kunnen zetten.

Foto's