Robert geeft hardlooptrainingen en zet mensen in beweging

06 31 79 42 13

info@robertrent.nl

Blue Monday Run 2020

Home » Nieuws » Blue Monday Run 2020

Blue Monday is de zogenaamde deprimerendste dag van het jaar. Deze is zo genoemd vanwege het feit dat het nog lang donker is buiten, de goede voornemens al (deels) mislukt zijn en er voorlopig nog geen vakantie in het verschiet ligt. Als je leeft met een depressie dan voelt niet alleen deze Blue Monday zo aan.

Om meer aandacht te vragen voor depressie en dit bespreekbaar te maken, hebben we met een aantal runningtherapeuten in en rond Amersfoort een evenement met hardlopen georganiseerd. We wilden met elkaar in beweging komen op die deprimerende maandag. Hardlopen is een goed medicijn tegen depressie en het is mooi om dan met elkaar geld in te zamelen voor stichting Mind.

Warming up

Stichting Mind is een organisatie die depressie bespreekbaar maakt. Zelf bieden ze een platform om initiatieven te starten en om geld op te halen. Door het hele land heen organiseren runnigtherapeuten, hardlooptrainers of anderen een “Blue Monday Run”.  Sommige kleinschalig, maar in Amersfoort hebben we de krachten gebundeld. Met Sjoerd, Helma, Miriam en ik hadden we een mooi team om het in Amersfoort tot een succes te maken.  

We hadden een mooie maandag, te koud om stil te staan, maar prachtig om bij hard te lopen. De lokale media was aanwezig DeStadAmersfoort.nl hadden zowel een verslag in de krant opgenomen als een videoverslag op de website. Ik heb de warming-up verzorgd aan de deelnemers. Daarna gingen we van start om 5km te rennen op de atletiekbaan. 12,5 rondje, ieder in zijn eigen tempo.

Vanuit stichting Mind zelf  werd meegelopen en er kwam een loper van mijn hardloopvereniging in Bussum. We hebben met elkaar 5.089 euro opgehaald in Amersfoort.

Blue Monday Run Amersfoort
Blue Monday Run Amersfoort